Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar mot Karlskoga Bats

05 JUL 2021 10:23
Sundsvall gick segrande ur striden...
  • Skapad: 05 JUL 2021 10:23

Sundsvall gick segrande ur striden i bägge matcherna i dagens möte med Karlskoga på Mosquitoes Field.
Första matchen var en riktig pitcherduell mellan gästernas Eddie Aucoin och Sundsvalls Erik Marqvardsen. Matchen är helt jämn 1-1 när respektive starter pitchat färdigt för dagen. Lagen följs fortsatt åt, och så i 8:e inningen slår Olle Jerfsten in ledningspoängen för Sundsvall och jubel på läktaren.
Mosquitoes nyförvärv Donnie Gardiner som gått in som relief för Erik i tufft läge stänger effektivt ner Karlskogas offensiv, och en mycket välspelad match slutar 2-1 till hemmalaget.

Den andra matchen är mer poängrik men även den mycket jämn. Karlskoga är oftare i ledning matchen igenom, även om Sundsvall kvitterat flera gånger. Ställningen är så 11-10 till Karlskoga inför sista inningen. Oskar Jerfsten kommer som leadoff ut på en HBP, kommer hem på en riktigt lång dubbel av Ryan Arena och matchen är kvitterad. Matchhjälte blir sedan Pär Axelsson som med en fin basehit slår hem Ryan för en walkoff hit och enorm glädje i hemmalägret.
Vinnande pitcher blir Donnie Gardiner som lyckas med konststycket att få två wins som pitcher denna dag, trots problem med en ömmande hamstring. Pitchade i övrigt denna match gjorde Olle Jerfsten (4 IP) och Jonathan Bringerud (2 IP).

Många bra slag idag, bäst offensivt för Sundsvall var Linus Sjölund med totalt 6 hits varav 3 dubblar, och Pär Axelsson också med 6 hits varav en dubbel.

Kommentar från Mosquitoes spelande coach Oskar Jerfsten: ”Jag är mycket nöjd med hela lagets insats denna dag, och vi ser fram emot resten av säsongen.”

Nästa hemmamatch för Sundsvall i basebollens elitserie är redan lördag 10 juli mot Leksand. Matchstart 13:00, välkomna då!

Statistik från matcherna:
https://stats.baseboll-softboll.se/.../box-score/83184
https://stats.baseboll-softboll.se/.../box-score/83185

Bilder av fotograf Joakim Smidhagen:
https://photos.app.goo.gl/DtFYqrjYxaMnfgSy9

Skribent: Joakim Smidhagen
E-post: This is a mailto link

mosquitoes shop

mosquitoes-sponsorer-sundsvall energi.jpg

sundsvalls kommun 

visit Sundsvall 

sponsorhuset 

sca 

Postadress:
Sundsvall BSC Mosquitoes - Baseboll och Softboll
Sundsvall Mosquitoes, c/o Katarina Wallner, Kolvbacken 10
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0705157226
E-post: This is a mailto link

Se all info