Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mosquitoes står som segrare i juniorserien 2019

08 SEP 2019 14:33
Sundsvall avslutar juniorserien på hemmaplan mot Rättvik.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2019 14:33

Referat juniorserien lör 7/9:

Sundsvall avslutar juniorserien på hemmaplan mot Rättvik. Dagen börjar med ett besvärligt regn, men efter inspektion och idoga groundscrew-arbete bedöms planen redo för spel och vi kommer igång något försenade. Bägge lagen är decimerade för dagen, men det märks föga då det bjuds på riktigt bra spel. Första matchen blir en nagelbitare, Rättvik tar en sen ledning men Sundsvall kvitterar, och vinner på en walk off! (tror man) - innan official scorekeeper informerar att det minsann är en inning kvar att spela. Hoppsan! 
Hemmalaget lyckas samla sig, tar ytterligare en poäng, och dags för den 7:e och avslutande inningen. Rättvik får snabbt ut två löpare på bas som gör det intressant, men ett double play av Oliver Söderberg och en avslutande strikeout gör att Mosquitoes till slut står som segrare i denna mycket spännande match.

Linus Sjölund blir matchhjälte i Sundsvall, pitchar en complete game med massor av strikes (bara en walk) och 10 strikeouts. Linus slår dessutom en inside-the-park homerun mot ett Rättvik som hade det kämpigt för dagen med bara två outfielders.

Efter välbehövlig energipåfyllning var det frågan om spelarna lyckas hitta fokus till andra matchen. Kanske lite si och så med den saken, slagträna är väldigt svala i inledningen och det är en hel del errors denna match. Jonas Sjölund startar på kullen, kastar även han mycket strikes, men byts ut efter tre innings då pitchcount drar iväg.
Rättvik tar ledningen med 4-1, och hade kunnat bli ännu mer men Bryan Estati går in som reliever i pressat läge (bases loaded och ingen bränd), och gör ett kanonjobb så vi kommer ur den 4:e inningen utan ytterligare insläppta poäng. I toppen 5 utökar dock Rättvik sin ledning efter flera fina slag, ställning 6-1 och det ser mörkt ut.
Men så börjar hemmalaget komma igång, och gör det ordentligt. En blandning av walks och hits gör att Sundsvall både kommer ikapp och drar ifrån, det blir åter spännande i sista inningen, men Olle Jerfsten lyckas avsluta matchen med en strikeout med tying run på tredje bas, och får därmed sin första save.

Offensivt hade Jonas Sjölund och Olle Jerfsten 2 hits och 3 RBI vardera. Även Elias Tjernberg 2 hits. Kaisa Ervasti gjorde sin debut på juniornivå i baseboll, och skötte sig med den äran.
I bortalaget hade Jack Hemgren (Gefle) fantastiska 7 hits på 8 at-bats för dagen.

Med dessa vinster står Sundsvall som segrare i juniorserien 2019 - Grattis!!
Laget kan nu blicka fram mot Junior-SM, som avgörs på Örvallen i Sundbyberg sön 22 sep.

Resultat:
Sundsvall J - Rättvik J: 6 - 5
Sundsvall J - Rättvik J: 10 - 9

Boxscores:
http://www.heatstat.se/heatstat/main.php…
http://www.heatstat.se/heatstat/main.php…

Skribent: Joakim Smidhagen
E-post: This is a mailto link

mosquitoes shop

mosquitoes-sponsorer-sundsvall energi.jpg

sundsvalls kommun 

visit Sundsvall 

sponsorhuset 

sca 

Postadress:
Sundsvall BSC Mosquitoes - Baseboll och Softboll
Sundsvall Mosquitoes, c/o Katarina Wallner, Kolvbacken 10
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0705157226
E-post: This is a mailto link

Se all info