Hoppa till sidans innehåll

En vinst och en vinst i seriepremiären

30 APR 2022 23:58
Sundsvall Mosquitoes har ännu inte...
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2022 23:58

Elitserien baseboll 30 april, Opening Day:
Sundsvall Mosquitoes har ännu inte kunnat träna utomhus, ändå var det dags för seriepremiär på bortaplan i Sundbyberg. I första matchen gör gästande Sundsvall en medioker insats. En del defensiva misstag som man kanske kunde vänta sig, dessutom lite för många walks och man mäktar bara med en basehit offensivt. Matchen bröts efter 6 innings pga mercy rule.
Ett helt annat läge i match två, där Mosquitoes startar sitt nyförvärv Johnny Floegel på kullen. Trots att Johnny ännu inte är uppe i sin rätta matchform, visar han att han kommer att vara riktigt vass denna säsong. Johnny pitchar sex stabila innings utan att släppa någon poäng. Offensiven kommer även igång bättre i denna match, Sundsvall gör en riktigt bra tredje inning och tar en ledning som de inte kommer att släppa. Efter att Johnny pitchat sina tillåtna sex innings går Jonas Sjölund in och pitchar även han väldigt säkert. Sumpan tar ett par poäng men vinsten är aldrig hotad, och Sundsvall tar en välförtjänt seger.
Head coach Ola Johansson:
"Jag är mycket nöjd med segern i andra matchen. Dock behöver vi väcka upp slagträna ordentligt, här finns stort utrymme till förbättring om vi ser till vår potential. Vi coacher vill ge ett stort plus till Hugo Fagerlund som gjorde elitseriedebut, Hugo catchade bägge matcherna och gjorde riktigt bra ifrån sig. Oerhört nöjd med vår pitching i andra matchen med Johnny och Jonas.
Vi har tappat några etablerade spelare i år, andra mer oprövade kort får nu kliva fram. Det kan bli riktigt roligt denna säsong."
Sundbyberg - Sundsvall: 15-0 (6)
Sundbyberg - Sundsvall: 2-8
Matcherna finns att se på Sundbyberg Heats youtubekanal: https://www.youtube.com/SundbybergHeat
Skribent: Joakim Smidhagen
E-post: This is a mailto link

mosquitoes shop

mosquitoes-sponsorer-sundsvall energi.jpg

sundsvalls kommun 

visit Sundsvall 

sponsorhuset 

sca 

Postadress:
Sundsvall BSC Mosquitoes - Baseboll och Softboll
Sundsvall Mosquitoes, c/o Katarina Wallner, Kolvbacken 10
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0705157226
E-post: This is a mailto link

Se all info