Antidoping

Sundsvall Mosquitoes arbetar aktivt med antidoping, och är sedan juni 2014 ceritifierad enligt RF:s 'Vaccinera klubben - mot doping'.

En handlingsplan är framtagen som beskriver vad vi gör för att förebygga doping i vår förening. Skulle ett dopingfall inträffa i vår förening finns även det beskrivet.

Till antidopingansvarig i föreningen är Magnus Martinsson utsedd. Han ansvarar för att lagen känner till denna och att vi följer de åtgärder vi beslutat om.

Antidopingplan för Sundsvall Mosquitoes

Senast reviderad datum: 2017-05-16

Vi vill att:

• En seger alltid ska vara en ärlig seger.
  • Förloraren ska kunna känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp.
  • Åskådaren ska kunna lita på att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder.

Handlingsplan:

Så här gör vi för att förebygga doping i Sundsvall BSC Mosquitoes

Förebyggande

• Vi har en antidopingansvarig som ansvarar för att våra åtgärder följs.
  • Vi informerar kontinuerligt klubbens medlemmar om gällande antidopingplan.
  • Klubbens ledare/tränare och aktiva genomför RF:s kunskapsprov om antidoping på www.rf.se/vaccinera. Föräldrar till aktiva under 15 år rekommenderas också att göra kunskapstestet.
  • Alla aktiva i föreningens representationslag i baseboll och softboll genomgår även RF:s utbildning 'Ren Vinnare' på www.renvinnare.se. Efter genomgången utbildning skickar den aktive kopia på diplom till antidopingansvarig för uppföljning.
  • Ledare/tränare tar upp dopingfrågan med sina aktiva och använder RF:s handledning ”Antidopingsnack”. Detta görs inför varje säsong samt vid behov om många nya aktiva tillkommit.
  • Vi informerar klubbens medlemmar om antidopingplanen.
  • Vi informerar om klubbens antidopingplan på hemsida och i andra sammanhang, t ex för kommun, sponsorer och andra samarbetspartners.
  • Vi har en beredskapsplan för insatser vid misstanke om doping.
  • Vi avråder från användande av kosttillskott.

Akut

• Vi har en beredskapsplan för insatser vid misstanke om doping.
  • Om en medlem i föreningen lämnar ett positivt dopingprov så kommer vi, när vi får kännedom om det, att via vår antidopingansvarige ta en direkt kontakt med berörd person.
  • Den som lämnat ett positivt dopingprov får inte träna med klubben under tiden för utredning.
  • Vi håller hårt på sekretessen vid dopingfall. Det är bara klubbens antidopingansvarige eller utsedd styrelseledamot som uttalar sig gentemot alla kanaler, även media. Hela tiden kommer individens integritet först.
Uppdaterad: 16 MAJ 2017 06:28 Skribent: Kent Sjölund

mosquitoes shop